Gaming blog sinds 2019

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Pretpark: Europa-Park Duitsland



What's up iedereen!
Enkele maanden geleden bezochten wij voor het Europa-Park, Duitsland's grootste attractiepark en een pretpark met de meeste attracties in Europa.

Er zijn meer dan 100 attracties en shows en is het park ongeveer 150 voetbalvelden groot.
Het pretpark is opgedeeld in 15 landen met elk hun eigen aankleding, muziek, eten, attracties en shows. Je loopt echt precies in Griekenland, Spanje, Italië, ... Het lijkt telkens alsof je ook echt een ander land binnenstapt, vandaar de naam Europa-Park!


We verbleven er 2 nachten in het Camp Resort, een camping waar je kan overnachten in ingerichte tipi-tenten, blokhutten en huifkarren.
De formule is zoals op een camping, je hebt dus centrale sanitaire voorzieningen. Alles was er ingericht in Western-stijl, ook het Silver Lake Saloon waar je 's morgens gaat ontbijten of ook 's avonds kan gaan eten.

Je kan natuurlijk ook overnachten in één van de zes thema-hotels, het zesde hotel Kronasar opende nog maar net de deuren in Mei 2019 en is geïnspireerd op een natuurhistorisch museum.
De andere hotels hebben net als het park verschillende landen als thema. Zo zijn er El Andaluz, een Spaans landhuis en Castillo Alcazar, een Spaans kasteel. Santa Isabel, een Portugees klooster om helemaal tot rust te komen. Hotel Colosseo, met nagebouwd Colosseum-boog zoals in Rome en Hotel Bell Rock, helemaal in Engelse en Maritieme sferen.

Zoals ik al liet schreef, er zijn meer dan 100 attracties, waaronder 13 achtbanen!!
We hebben ze natuurlijk niet allemaal kunnen doen, daarvoor was er echt te weinig tijd.

Mijn favorieten:
- Silver Star,  De Mercedes Attractie!! Deze rollercoaster haalt een topsnelheid van 130 km/u.
- Zwitserse Bobbaan, geen sneeuw maar toch het effect van een bobslee. Deze was ook superleuk!!
- Wodan - Timburcoaster, ook deze houten achtbaan was geweldig!
- Arthur, geïnspireerd op Arthur en de Minimoys films en boeken. Het is een attractie waar je met de benen los bengelt, en het gaat niet te rap maar ook niet te traag. Het is een binnenattractie maar je vliegt ook een stukje door de buitenlucht. ...
- Alle waterattracties hebben we gedaan en waren echt heel leuk! Zo is Atlantica Supersplash (hou je vast voor een serieuse duik), Fjord Rafting (een echt wildwater-avontuur! Tip: hou je voeten iets hoger), Tiroler boomstammen (een must in elk pretpark, toch!), Waterachtbaan Poseidon (een unieke combinatie van een roetsjbaan en een waterattractie, zo leuk).


Daarnaast zijn er ook verschillende shows in het park, we deden Mission Astronaut, een 360-graden film waar je wordt meegenomen in de wereld van de ruimtevaart. Wat doet ISS? Hoe is het leven daarboven? Duurt maar 10 minuutjes en was wel interessant.
Maar er zijn ook echte parades, shows met acrobaten of kunstschaatsers, een kindermusical en waterfonteinshows.

Zijn jullie al in Europa-Park geweest?

1 opmerking